Új jelszó kérése
Explicit tartalom Csak 18 éven felülieknek!

Első vibrátorom

Kiválasztani az első vibrátorunkat nem könnyű feladat. Hatalmas a kínálat forma, funkció és anyag tekintetében, és nem biztos, hogy tisztában vagyunk, hogy mi is jönne be igazán nekünk. A LunaLuna boltjában csak válogatott, formatervezett, biztonságos vibrátorokat találsz, de további szempontokkal is igyekszünk segíteni, hogy hogyan válaszd ki első játékszeredet.

 

1. Mi jön be neked a legjobban?

Ahhoz, hogy választani tudj egy neked való vibrátort, tudnod kell, hogy mit szeretsz leginkább. Ennek kiderítéséhez a legjobb módszer a maszturbálás, vagyis annak megfigyelése. Miközben kényezteted magad rájössz, hogy az erősebb vagy a finom érintést szereted-e inkább, hol vannak az erogén zónáid, a klitoriszod érzékenyebb vagy jobban szereted a behatolást, de vélelmezzük hogy ennek a tapasztalatnak már a birtokában vagy.

Ezután már szűkíthetjük is a keresgélést klasszikus, hosszúkás formájú, behatolásra is alkalmas vibrátorokra, és a kifejezetten külső pontok stimulálására tervezett klitorisz izgatókra.

Vedd figyelembe, hogy az előbbiek általában használhatók mindkét célra, az utóbbiak kevésbé.

 

 

 

2. Ha már tudod a formát, akkor térjünk át a méretre

A klitorisz izgatóknál a méret annyira nem lényeges, nagyjából mindegyik modell úgy van tervezve, hogy kényelmesen elférjen a tenyeredben.

A behatolásra alkalmas vibrátoroknál merőben más a helyzet. A kép, és a megadott méretadatok nyilván segítik döntésedet, de itt szükség lesz a képzelőerődre is. Mielőtt döntést hozol próbáld meg elképzelni a vibrátort kézbe véve, akár rajzold is le a formáját, vágd ki papírból. :) Hidd el megéri rászánni az időt, mivel a termék cseréjére nincs lehetőségünk, érthető okokból. Vedd figyelembe azt is hogy a vibrátor teljes hossza nem egyezik meg a behelyezhető hosszal, mi több, igen nagy különbség lehet a kettő között. Természetesen ezek az adatok a termékadatlapon megtalálhatók, ahogy az átmérő is. Mi vagy jellemző átmérőt adunk meg, ami a vibrátor átlagos méretét mutatja, vagy pedig legnagyobb átmérőt, ez termékenként eltérhet, mivel alakjuk miatt az átmérő nem feltétlenül egy fix szám.

Szóval jelen esetben a méret lényeges! Szánj rá időt!

 

3. Anyag - kemény vagy puhább

Ez alatt most nem azt az anyagot értjük ami a vibrátort burkolja, mert áruházunkban ez az esetek 99%-ban szilikon, ami a legjobb választás intim célra, tisztasága és a bőrrel való jó viszonya végett, ami ideálissá teszi még az érzékenyek számára is.

Az anyag alatt inkább azt értjük hogy milyen kemény a felület, amivel érintkezünk. Ez a jellemző márkánként eltérő, egy-egy márkán belül viszont azonos, például a közkedvelt Lelo termékei nem nevezhetők puhának, a merev vibrátor test egy igen vékony szilikon burkolatot kap, ami nagyon kellemes lágy érzetet ad, de nem puha. Ellenpélda a Fun Factory gyártó, melynek választékát inkább a kifejezetten puha 4-8 milliméterre benyomható felülettel rendelkező modellek jellemzik. 

A felület puhasági jellemzője nehezen leírható számokkal, ezért csak a termék leírásában teszünk utalást erre. Fontos szempont ez is, légy körültekintő!

 

4. Anyag

Ez alatt már magát azt az anyagot értjük amivel bőröd érintkezik használat közben. Mint azt feljebb írtuk, áruházunkban leginkább szilikon borítású játékszerekkel találkozhatsz, kisebb arányban vannak jelen még ABS műanyagból, esetleg üvegből készült termékek is, de anyag tekintetében ezek sem hordoznak veszélyeket számodra.

A szexuális segédeszközök piacán, az alsóbb árkategóriákban számos olyan termék található ami némi rizikót hordoz magában, ilyenek például a lágyított műanyagok, melyeket fel lehet ismerni már az első szaglásra, mivel jellegzetes "illatot" áraszthatnak. Ha leszámítjuk az ősrégi termékeket, amelyek még nem felelnek meg a mai előírásoknak, például tartalmaznak ftalátokat, akkor kijelenthetjük hogy a mai játékszerek alapvetően nem jelentenek veszélyt. Ugyanakkor akik érzékenyebb bőrrel, nyálkahártyával lettek megáldva, azoknak kerülendők azon termékek melyek nem kifejezetten bőr semleges anyagból készülnek. Tehát nem bőrbarát ABS műanyag, gumi, vagy szilikon.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk hogy nálunk emiatt nem kell aggódnod, ugyanis itt csak olyan termékek vannak, amik egészen minimális eséllyel okoznak irritációt.

 

5. Ár

Kényes, érzékeny kérdés idehaza. Először is kérdezünk.

Kizárólag az alacsony ár alapján választasz mondjuk telefont, vagy mosógépet esetleg autót?

Ha nem, akkor talán érted mire gondolunk. Ezek az eszközök ugyanolyanok mint bármely más fogyasztási cikk, ha olcsó, az valamiben meg fog mutatkozni, mondjuk anyagminőségben, csomagolásban, szolgáltatásokban.

Sokan nem értik hogy miért kerül 20-30 ezer forintba egy vibrátor, "az sok érte".

Egy ilyen eszköz nagyon sokáig elkísérhet, intim világod szerves részévé válik, sokkal inkább mint egy mikrohullámú sütő.

Ha ez az első vásárlásod, akkor azt javasoljuk ne kezdd rögtön a legdrágább modellel, semmi sem garantálja azt hogy az be fog válni, keresgélj az alsóbb árfekvésű modellek között, és ha a választásod beválik akkor később, tapasztalatokkal gazdagodva, sokkal könnyebb lesz kiválasztani egy jobb, ideálisabb példányt. Még valami, a szexpiac jellemzője, itthon és külföldön egyaránt, hogy a termékek ára nem mindig tükrözi a minőségbeli különbségeket. Ez alatt azt értjük hogy egy rossz áron vásárolt példány nagyon közel lehet egy jó árú minőségii darabhoz. Nálunk az árak a helyükön vannak, ha valami 9.990.- forintba kerül, akkor a mai piaci viszonyok között az annyit is ér, ha pedig 29.990.- forintot mutat az árcédula, akkor annak annyi az ára, nagyjából mindenhol a világban.

 

6. Tapasztalatok

Sajnos ez nem olyan téma mint mondjuk az arckrém, amit nagyjából minden kollégával meg lehet beszélni, ezért a jó és rossz tapasztalatok is nehezen terjednek. Ha beszélsz angolul, könnyebb dolgod van csak írd be a gugliba a termék nevét és írd mellé review, és máris okosabb leszel. Amennyiben nem megy az angol, keresgélhetsz Magyar nyelvű beszámolókat is, de ez ügyben kicsi a kínálat, ha minden kötél szakad keress rá az Amazon.com-on a termék nevére, és látni fogod a csillagokat amivel a terméket osztályozták a vásárlók. Négy csillag fölött nem lehet baj...

 

Segíthetsz másoknak a döntés során, ha oldalunkon a termékhez írsz vásárlói értékelést, amit anonim módon tehetsz meg...

 

És végül megpróbálunk segíteni. Itt egy lista, amit a saját tapasztalataink alapján állítottunk össze kategóriánként:

 

-

-

 

Segítség a választáshoz

Első vibrátor

Szexuális játékszerek tipusai

Exkluzív segédeszközök

Segédeszközök anyaga

Síkosítók összetevői

Masszázsolaj és Masszázsgyertya

Ajándékot keresel?

Termékajánló

Powered by

Szeresdmagad.hu Szexshop

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.