Új jelszó kérése
Explicit tartalom Csak 18 éven felülieknek!

Eszközök anyaga

A LunaLuna termékei közül bármit választasz, biztos lehetsz benne, hogy jó minőségű, formatervezett, az egészségre és a környezetre káros anyagot nem tartalmazó szexjátékszerrel vagy kozmetikummal leszel gazdagabb.

A LunaLuna által forgalmazott szexjátékszerek általában a következő anyagokból készülnek, amelyek mind hipóállérgén, könnyen tisztítható, biztonságos anyagok:

* szilikon
* bőrbarát műanyag
* bőrbarát gumi
* üveg

Egészségre ártalmas anyagok, amelyekből készült termékeket nálunk nem találsz:

* adalékanyagokat tartalmazó műanyagok, amelyek különösen veszélyes, a hormonháztartást befolyásoló ftalátot tartalmaznak
* latexet tartalmazó játékszerek, melyek allergiás reakciókat válthatnak ki

A szexjátétok alapanyagairól, használatukról, karbantartásukról alább olvasható részletes információ.

***

Ez az írás a legelterjedtebb alapanyagok rövid ismertetése céljából született. Azért írtuk, hogy könnyebben, tájékozottabban tudj választani, a megvásárolt játékok pedig szakszerű karbantartás mellett minél hosszabb ideig szolgálhassanak örömödre.

Minden más felmerülő kérdésre szívesen válaszolunk a kapcsolat menüpontban megtalálható elérhetőségeinken keresztül!

Műanyag, zselé

Kezdjük rögtön a legelterjedtebb anyagtípussal, hiszen a műanyagból készült szexjátékok uralják az itthoni kínálat túlnyomó többségét, és a szinvonal igencsak hullámzó. Ritkán fordulnak elő igényes műanyag darabok, sajnos a legtöbbjük leginkább a "gagyi" szóval jellemezhető. Pont ez a szomorú állapot sarkalta a Luna Luna lelkes csapatát egy olyan bolt létrehozására, ahol ezeknek még csak nyoma sincs.

Mi is a probléma a rossz minőségű műanyag produktumokkal? Az általában ismeretlen adalékanyagok miatt gyakran már a kibontáskor kellemetlen szagot áraszthatnak. Egy idő után láthatóan is elszíneződhetnek és bomlani kezdhetnek, más műanyag termékekkel érintkezve pedig ez a folyamat különösen fel tud gyorsulni. A bomlás hatására a belsejükből előbb-utóbb ragacsos adalékanyagok szivárognak a felszínre, ezt a tapadós réteget pedig szappannal sem lehet eltávolítani. Ezeket a nem mindig rögtön jelentkező esztétikai problémákat ellensúlyozhatja az alacsony ár (de csak részben, mivel nem túl tartós termékekről van szó), sajnos azonban komoly egészségügyi kockázatok is felmerülhetnek.

Gyakran tartalmaznak latexet, ami az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki. Mivel felületük általában porózus, az apró mélyedésekben összegyűlnek a testnedvek, baktériumok, gombák és egyéb szennyeződések, és az apró egyenetlenségek miatt teljes mértékben soha nem is lehet fertőtleníteni őket. Komolyabb kockázatot jelenthetnek a ftalát nevű adalékanyagok is. Ezt az anyagot leginkább PVC lágyításra használják, de ettől lesz a zselés eszköz is puha és hajlékony. A ftalátok egészségre gyakorolt hatását kutatók között még nem alakult ki teljes konszenzus, de az eddig megjelent tanulmányok riasztó eredményei alapján gyerekjátékokban már sem az EU-ban, sem az USA-ban nem alkalmazhatóak. Jelenleg is folyik a küzdelem további korlátozásukért, de egyelőre csak Kaliforniában tiltották be a ftalátot tartalmazó szexjátékokat. Eközben belegondolni is rossz, hogy a Stern magazin tesztjében (2001/31. szám) véletlenszerűen kiválasztott és tesztelt 4 zselés vibrátor között volt olyan is, amely egyéb mérgező adalékanyagok mellett az egészségügyi határérték 243-szorosát tartalmazta ftalátokból. Egy 2008-as holland teszt is hasonló eredményre jutott.

Léteznek hangzatos nevű alapanyagok is, mint például Cyberskin, Softwear Skin, Soft Touch, Futurotic, Senso, UR3, Real Feel Super Skin, de ezek is kivétel nélkül műanyagból készülnek. Van amelyik csak a nevében különbözik a tipikus, ftalátokkal kezelt zselés műanyagtól, léteznek azonban nem porózus, jól tisztítható, ftalát mentes műanyagok is.

Mi vásárlóink érdekeit szem előtt tartva nagyon egyszerűvé tettük a választást. Összhangban alapelvünkkel, a Luna Luna által forgalmazott, műanyagot tartalmazó szexjátékok kivétel nélkül és garantáltan bőrbarát, ftalátmentes, nem porózus, magas minőségű termékek.

Ha esetleg mégis máshol vásároltál, ismeretlen összetevőjű zselés vagy egyéb, műanyag alapú játékot használ, mindenképpen javasoljuk, hogy minden használatnál húzzon rá óvszert, soha ne oszd meg a partnereddel, és a tárolásnál figyelj arra, hogy ne érintkezzen semmi mással. Nincs értelme kockáztatni, különösen ha belegondolunk, hogy ezek a bizonytalan minőségű termékek közvetlenül a vérbő, intim testrészeinkkel kerülnek kapcsolatba.

Szilikon

A szilikonnal feltöltött mellekről megoszlanak a vélemények, de talán nem túlzás azt mondani, hogy a szilikon, mint alapanyag, a legjobb dolog, ami az erotikus játékszerek piacán megjelent. Sokan esküsznek a szilikonra, beleértve a Luna Luna lelkes csapatát is. Érthető módon, mivel a szilikonnak számos előnye van.

Először is tartós. Kellemes tapintású és állagú, természetes érzést biztosít, anélkül, hogy valami furcsa műbőr jutna róla az eszünkbe, nincs kellemetlen szaga sem. A tiszta, jó minőségű (minden szilikon Luna Luna játék ilyen) szilikon orvosilag semleges (hipó allergén), nincsenek egészségügyi kockázatok, mint a zselés műanyagok esetében. A szilikon felülete nem porózus, ezért higiénikus és könnyen tisztítható. Jól viseli a magas hőmérsékletet is, így forró vízben 5-10 perc alatt tökéletesen fertőtleníthető.
A szilikon egy másik hasznos tulajdonsága , hogy gyorsan felveszi a test hőmérsékletét, az pedig már csak hab a tortán, hogy rendkívül jól vezeti a vibrációkat.

A szilikon játékok egyetlen hátránya, hogy drágábbak a műanyagból készült eszközöknél. Részben azért, mert maga a minőségi alapanyag is drágább, és a futószalagon gyártott, műanyag játékokkal szemben ezeket a termékeket általában kisebb, szilikonra specializált cégek gyártják, manufakturális alapon. A magasabb árat azonban kompenzálhatja a termék tartóssága, az egészségügyi kockázatok hiánya és a pénzünkért kapott kiemelkedő minőség.

Mivel a szilikon népszerűsége folyamatosan növekszik, egyes gyártók akkor is szilikont írnak a csomagolásra, ha azt csak részben tartalmaz, de lényegében műanyag zseléből vagy elasztomerből van. Természetesen mi büszkék vagyunk az általunk forgalmazott játékok minőségére, így a Luna Luna soha nem adná nevét ilyen nyomokban szilikont tartalmazhat jellegű átveréshez.

A szilikon játékokhoz víz alapú síkosítók használatát javasoljuk, mivel a szilikon alapú síkosítók kedvezőtlenül reagálhatnak a szilikon játékokkal.

Üveg

Az üveg, mint szexjáték alapanyag, több egyedülálló tulajdonsággal rendelkezik. Az első, ami eszünkbe juthat, hogy törékeny, és ez valóban így is van a fémmel vagy a szilikonnal összehasonlítva. Ráadásul egy üvegtárgy igencsak csúszós is tud lenni, különösen ha síkosítóval van bekenve, ezen két tulajdonság kombinációja pedig nem hangzik túl szerencsésen. Azonban ezek a termékek messze nem ablaküvegként vagy borospohárként viselkednek, mivel jellemzően hő- és törésálló Pyrex laboratóriumi üvegből készülnek, így a földre ejtés nem jelent számukra különösebb veszélyt. A biztonság kedvéért azonban célszerű használatukat az ágyra, szőnyegre, vagy egyéb puhább környezetre korlátozni, és használat előtt ellenőrizni az esetleges repedések jelenlétét.

Az üveg kemény, különleges érzést biztosít, amely határozottan más jellegű, mint a puhább anyagú játékok esetében. Így kimondottan ajánljuk azoknak a tapasztaltabb lepedőakrobatáknak, akik szeretik a vadabb, keményebb akciókat, amihez az üveg súrlódásmentes felülete optimális, mivel így elkerülhetőek a kellemetlen kidörzsölődések. Viszont a merev, kemény érzet miatt nem feltétlenül ajánljuk az üveget azoknak, akik életük első dildóján gondolkoznak.

Az üveg egyáltalán nem porózus és a kémiai szereknek nagyon ellenálló, így könnyen, szappanos meleg vízzel, de akár mosogatógépben is tisztítható, anélkül, hogy bármi baja esne.

Azonban mindegyik üvegből készült játék hosszan megtartja a hőmérsékletét, így használat előtt meleg vízbe vagy hűtőbe téve különleges érzésekkel lehet fűszerezni az együttlétet. Nem ajánlott azonban az üveget fagyasztani, mert túl hirtelen fagyasztásnál megrepedhet, a túl hideg üveg pedig a bőrhöz ragadhat.

Léteznek felületi festéssel díszített üvegek. Az ilyen termékeket mindenképpen érdemes elkerülni, mert a festékek mérgező anyagokat tartalmazhatnak és felületi hibák elfedésére is használhatják ezt a módszert. Természetesen a LunaLuna választékában csak biztonságos, a festést és egyéb díszítéseket újabb üvegréteggel borító szexjátékok találhatóak.

Az üveg végül, de nem utolsósorban nagyon szép tud lenni. Vannak akik soha nem is teszik el a fiókjukba, egyes erotikus üvegjátékok akár a lakás díszévé is válhatnak. A fentiek figyelembevétele mellett ezért ajándéknak is ideális lehet.

Az itt felsoroltak természetesen csak az üvegből készült szexjátékokra vonatkoznak. Borosüveget, izzót vagy kémcsövet erotikus célokra használni szinte egyenes utat jelenthet a sürgősségi osztályra!

Az üveg játékokhoz bármilyen síkosító használható, mi a víz alapúakat ajánljuk. Az üveg felülete nagyon finom, könnyen csúszik, így síkosító használata nem is feltétlenül szükséges.

 

Segítség a választáshoz

Első vibrátor

Szexuális játékszerek tipusai

Exkluzív segédeszközök

Segédeszközök anyaga

Síkosítók összetevői

Masszázsolaj és Masszázsgyertya

Ajándékot keresel?

Termékajánló

Powered by

Szeresdmagad.hu Szexshop

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.