Új jelszó kérése
Explicit tartalom Csak 18 éven felülieknek!

Síkosítók tipusai

A síkosítók többlet élményt adnak a szex minden mozzanatához, akár egyedül vagy párossan adjuk át magunkat az örömöknek. A nálunk forgalmazott síkosítók között vannak víz- és szilikon alapúak, előbbiek bármilyen játékszerrel használhatóak. Kínálatunkban találsz bio síkosítót is, és minden terméknél elolvashatod a fő jellemzőket.

Az alábbiakban a síkosítókról fajtáiról és a bennük található veszélyes és biztonságos összetevőkről olvashatsz egy rövid leírást:

1. Mire jó a síkosító?

Egy síkosító jól jöhet, mert:
- felerősítheti az érzéki tapasztalatokat
- segíthet, hogy a szex tovább tartson
- megszünteti a behatolást fájdalmasságát hüvelyi szárazságban szenvedőknél
- nagyban megkönnyíthetik az anális behatolást, ápolják a sérülékeny hámréteget

Vannak olyan esetek is, amikor a síkosító bevetése kötelező. Ilyen az anális szex és a szexjátékszerek használata. Ezekben az esetekre alkalmasabb egy sűrűbb síkosító, mert ott marad az anyag, ahova kentük. Vaginális behatoláshoz bármilyen víz vagy szilikon alapú síkosítót használhatunk, itt az egyéni izlés lehet a döntő. A férfiak maszturbáláshoz esetenként szeretik az olaj alapú síkosítókat, ezek viszont szeretkezéshez és gumi óvszerhez nem használhatóak.

2. Víz vagy szilikon?

Mind a víz alapú, mind a szilikon alapú síkosítók használhatók gumióvszerrel együtt, és bizonságosak minden fajta szexhez. Az alapvető különbség a kettő között a következő:

Víz alapú síkosítók

- Könnyebb őket lemosni a testről és nem hagynak foltot más felületeken sem
- Olcsóbbak a szilikon alapúaknál
- Hamarabb kiszáradnak, többet kell belőlük használni

A víz alapú síkosítók kiválasztásánál két összetevőre kell figyelnünk. Az egyik a glicerin, a másik pedig a parabén.

Nincs olyan kutatás, mely igazolná, hogy a síkosítók gombás fertőzést okoznak, de ténykérdés, hogy a legtöbb víz alapú síkosítóban van glicerin, ezért akik hajlmosak a gombásodásra jobb, ha elkerülik ezeket a termékeket.

Ha hajlamos vagy az allergiás reakciókra, böngészd az összetevőket. Van egy összetevő, amelynél erős a gyanú az allergiás reakció kiváltására, ez pedig a parabén. Ez az anyag majdnem minden víz alapú síkosítóban megtalálható. A parabén hatásairól sem áll elég kutatás a rendelkezésünkre, de aki mindenképpen szeretné elkerülni a hosszú távú egészségkárosító hatásokat, kerülje ezt az anyagot.

Szilikon alapú síkosítók

- Nincs bennük víz, ezért sosem száradnak meg és nem szívódnak fel
- Csak szappannal lehet őket lemosni, foltot hagynak az ágyneműn, textiliákon
- Drágábbak, de kevesebbet kell belőlük használni
- Használatuk nem javasolt szilikonból készült, vagy szilikon borítású eszközökhöz

A szilikon alapú síkosítók között nincs igazán nagy különbség. Van azonban egy összetevő, ami nagyban befolyásolja a síkosító minőségét és az árát is. A jobb minőségű síkosítók egy sűrűbb anyagot tartalmaznak, amely a dimethicon névre hallgat. Ennek az anyagnak selymesebb a tapintása és jobban csúszik, mint más szilikon alapú anyagok.

3. Mire kell még figyelni síkosító használatánál?

A legtöbb forgalomban lévő síkosító roncsolja a spermákat. Fogamzásgátlónak ne használjuk, de ha a szeretkezés nem pusztán a testi örömöket szolgálja, hanem gyereket is szeretnénk, jobb, ha óvatosan bánunk a síkosítókkal.

Segítség a választáshoz

Első vibrátor

Szexuális játékszerek tipusai

Exkluzív segédeszközök

Segédeszközök anyaga

Síkosítók összetevői

Masszázsolaj és Masszázsgyertya

Ajándékot keresel?

Termékajánló

Powered by

Szeresdmagad.hu Szexshop

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.